Новият треньор на Байерн Карло Анчелоти разкри, че бившият наставник на баварците Пеп Гуардиола му е оставил лично послание в треньорската стая на базата на германския гранд.

„Написал ми е „Успех!“ Текстът е с главни букви и на италиански. Надписът е върху стената. Почувствах се много приятно, като го видях. Двамата с Пеп имаме много добри взаимоотношения“, разкри италианският специалист пред „Билд“.

57-годишният Анчелоти внесе яснота и за проведения разговор с Марио Гьотце. Очаква се германският национал да напусне „Алианц Арена“ през това лято.

„Проведох личен разговор с Гьотце. Изложих му моето виждане, той каза своето. И двамата знаем позицията на Байерн. Това е“, призна новият треньор на баварците.

„През последните месеци гледах много млади играчи. Един от тях беше Ренато Санчес. Когато говорих за него с хората от Байерн, се оказа, че те вече имат цялата информация за младия португалец. Съгласихме се, че това е играчът, от който имаме нужда“, обяви Карло Анчелоти.

Първият мач на Байерн под ръководството на новия треньор е в събота (16 юли) в Липщад. Четири дни по-късно в Мюнхен е срещата с Манчестър Сити, воден от предишния треньор на баварците Пеп Гуардиола.