Една от легендите на немския футбол и бивш селекционер на България Лотар Матеус състави за Sport Bild своя ранглиста на всички треньори в историята на Байерн. Изненадващо за много специалисти настоящият наставник на баварците Хосеп Гуардиола е едва на шесто място в класацията. Първи е Юп Хайнкес, спечелил требъл с бавраците през 2013 година. Челната тройка допълват починалият през 2015 година Удо Латек и Отмар Хитцфелд.

„Моята ранглиста не е съвсем обективна, тя е изградена от лични впечатления. С някои треньори се познавах много добре, с други е имало и проблеми. При съставянето й не съм имал предвид само титлите, но и условията като например в какво финансово състояние е клуба, какви конкуренти е имал? Според мен преди 20 години беше много по-трудно да се спечели титлата, отколкото днес, когато конкуренцията е далеч от Байерн”, сподели Матеус.

„Той пропусна най-голямата цел и това е ясно от миналата седмица, когато Байерн отпадна от Атлетико (Мадрид) в полуфиналите на Шампионската лига”, добави легендата за Гуардиола.

Вечната ранглиста на Матеус за треньорите на Байерн: 1.Юп Хайнкес, 2.Удо Латек, 3.Отмар Хитцфелд, 4.Чик Чайковски, 5.Дитмар Крамер, 6.Хосеп Гуардиола, 7.Феликс Магат, 8.Пал Чернай, 9.Луис ван Гаал, 10.Франц Бекенбауер. 

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!