Вердер надви у дома Волфсбург с 2:1 в мач от 18-ия кръг на германската Бундеслига и постигна първата си победа през календарната 2023 година, слагайки край на серията от шест поредни успеха на "вълците". Българският национал Илия Груев не започна като титуляр за домакините, но влезе в игра в 62-ата минута на мястото на Никлас Шмидт.

В 23-ата минута Вердер получи правото да изпълни дузпа и голмайсторът на Бундеслигата Никлас Фюлкруг реализира от бялата точка за 1:0, след като прати Коен Кастелс в обратния ъгъл.

След почивката в 77-ата минута Мичел Вайзер намери Фюлкруг в наказателното поле на Волфсбург, а нападателят чукна топката във вратата на „вълците“, за да удвои аванса за своя тим.

Кевин Паредес стреля от далечна дистанция в 90-ата минута и върна интригата, но гостите не успяха да стигнат до точката, въпреки че имаха над шест минути добавено време.

След този успех Вердер се изкачва до 10-о място във временното класиране с 24 точки, докато Волфсбург е 7-и с 29 точки.

В същото време Унион срази Херта с 2:0 за пета поредна победа в дербито на Берлин, след която се изравни по точки с лидера Байерн. И двата тима имат 36 пункта, но баварците са с мач по-малко.

В 44-ата минута Кристофър Тримел центрира от статично положение в наказателното поле на Херта, където Данило Доекхи се извиси над всички и с глава прати топката във вратата, пазена от Оливер Кристенсен.

След почивката в 67-ата минута Шералдо Бекер намери Пол Зегуин, който бе на чиста позиция в наказателното поле и опъна мрежата на Херта за втори път. Положението бе преразгледано чрез ВАР заради евентуално нарушение на голмайстора, но в крайна сметка попадението бе зачетено.

След този успех Унион събра 36 точки и се изравни с шампиона и лидер Байерн, на който му предстои домакинство срещу Айнтрахт (Франкфурт). Херта продължава да се бори за своето оцеляване, след като е на 17-о място с 14 пункта в актива си.

Фрайбург се наложи над Аугсбург с 3:1 като домакин, с което отново влезе в топ 4 на Бундеслигата. Попаденията за „орлите“ бяха дело на Мишел Грегорич (13), Лукас Хьолер (30) и Филип Линхарт (85), а единственият гол за баварците бе реализиран от Мергим Бериша (29-дузпа). След този успех Фрайбург се изкачва до 4-а позиция с 34 пункта с актива си, а Аугсбург е на 14-о място с 18 точки.

Борусия (Мьонхенгладбах) разби Хофенхайм като гост с 4:1. Гладбах поведе с 2:0 до края на първото полувреме, след като Йонас Хофман (12, 37) реализира на два пъти. Десет минути преди края Илас Бебу (80) върна едно попадение за тима от Зинсхайм, но само три минути по-късно Ларс Щиндъл (83) отбеляза трето попадение за гостите, а Ханес Волф (90+1) оформи крайния резултат. След този успех Гладбах се изкачва до 8-о място във временното класиране с актив от 25 точки, докато Хофенхайм е 13-и с 19 точки.

В последната среща, която се изигра по същото време Майнц се наложи над Бохум с 5:2 в зрелищен двубой. Карим Онисиво (28, 57, 87) реализира хеттрик, а Джей-Сун Лий (1) и Силван Видмер (17) вкараха по веднъж. За Бохум Пиер Кунде (70) и Ерхан Масович (72) вкараха по един гол. Майнц заема 11-о място в Бундеслигата, а Бохум е 16-и с 16 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!