Хофенхайм записа историческа първа победа срещу Байерн, след като го надви на свой терен с 1:0 в среща от 27-ия кръг на германската Бундеслига. Тимът на Юлиан Нагелсман не загуби шампиона и актуален лидер този сезон, след като през първия полусезон завърши 1:1 с баварците в Мюнхен.

Европейският шампион с Португалия от миналото лято във Франция Ренато Санчес получи шанс да започне като титуляр за баварците. Той игра вместо Тиаго Алкантара, който получи почивка. Аут от състава на гостите заради травма бе и Томас Мюлер. За домакините титуляри бяха Никлас Зюле и Себастиан Руди, които от лятото ще преминат в Байерн.

Футболистите на Хофенхайм стартираха с вихрени атаки и още в първите 8 минути имаха три изгодни възможности да поведат в резултата. Резервният вратар на гостите Свен Улрайх, който пази на мястото на контузения Мануел Нойер, предотврати гол. Постепенно гостите изравниха играта, но в 21-ата минута Хофенхайм поведе с красиво попадение на хърватина Андрей Крамарич. До края на полувремето резултатът остана непроменен.

След почивката Байерн се опита да установи натиск и да изравни, но така и не намираше верния път към вратата на Оливер Баман. Той пък се превърна в герой за домакините, избивайки с мъка в корнер удар на Левандовски в добавеното време.

С успеха си Хофенхайм събра 51 точки и запази третата позиция във временното класиране. Байерн регистрира едва втора загуба за сезона и си остава убедителен лидер с 65 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА