ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Байерн се разделя с треньора Юлиан Нагелсман и го заменя с Томас Тухел, гръмнаха германските медии в четвъртък вечерта. Новината все още не е потвърдена от мюнхенския гранд. Най-тиражираният немски вестник „Билд“ вече изчисли колко точно ще струва на баварците уволнението на 35-годишния специалист.

 Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Нагелсман няма да излезе никак евтино на Байерн. Още на 21 април 2021 г. клубът от „Зебенер щрасе“ (б.ред. там се намират офисите и базата на баварците) анонсира, че от 1 юли същата година младият специалист ще стане треньор на отбора, наследявайки Ханзи Флик. За целта Байерн плати трансферна сума от 25 милиона евро на РазенБалшпорт (Лайпциг). По този начин Юлиан Нагелсман стана и все още е най-скъпият треньор в историята.

Самият Нагелсман сключи петгодишен договор с клуба, а заплатата му е в размер между 8 и 9 милиона евро. Много от германските медии пишат, че сега той ще получи компенсация в рамките на 15-20 милиона евро.

„Билд“ изчислява, че сумата ще е по-висока. Със сигурност ще е над 25 милиона и най-вероятно ще бъде в порядъка на 30 милиона евро. Това се дължи на клауза в договора на Юлиан Нагелсман, в която е уточнена всяка една стъпка при евентуално негово уволнение.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК