Унион (Берлин) завърши при равенство 0:0 при домакинството си на Кьолн в среща от 23-ия кръг на германската Бундеслига.

Гостите пропуснаха изгодна възможност за попадение в 20-ата минута на двубоя, когато Щефен Тигес прати топката вляво от вратата на Унион Берлин.

Така Унион записа трети мач без успех в шампионата и остава на трето място във временното класиране с 44 точки, изоставайки от лидера Борусия (Дортмунд), който има 49 и от втория Байерн, който е с 46 точки в актива си и мач по-малко. Тимът на Кьолн е 12-и с 27 точки в актива.

Аугсбург победи Вердер (Бремен) с 2:1 като домакин в друг мач от кръга в Бундеслигата. Българинът Илия Груев бе титуляр за гостите от Бремен и игра цял мач. Тимът на Аугсбург държи 13-ото място с 27 точки към момента, докато Вердер заема десета позиция с 30 точки.

Домакините поведоха още в петата минута с попадение на хърватския нападател Дион Бельо, а в 16-ата датчанинът Йенс Стаге изравни за Вердер. Победният гол за Аусгбург бе дело на Арне Майер в 46-ата минута на двубоя.

Борусия (Мьонхенгладбах) и Фрайбург направи равенство 0:0, след което домакините остават девети в подреждането в първенството с 30 точки. За Фрайбург равенството бе второ поредно, като отборът заема пето място с 42 точки, колкото има и четвъртият РБ Лайпциг. Борусия (Мьонхенгладбах) остана с човек по-малко в 87-ата минута, когато Рами Бансебаини получи втори жълт и съответно червен картон.

Шалке 04 записа едва четвърти успех от началото на сезона при гостуването си на Бохум с 2:0 в битката на дъното във временното класиране. Шалки 04 е предпоследен, 17-и, а Бохум е последен като и двата състава имат по 19 точки. Толкова е активът и на заемащите 15-о и 16-о място, съответно Щутгарт и Хофенхайм.

Гостите от Гелзенкирхен поведоха в края на първото полувреме, в 45-ата минута след автогол на Мануел Риман. В 79-ата Мариус Бюлер покачи на 2:0, носейки трите точки за Шалке 04.

Майнц 05 се справи при домакинството си на Хофенхайм с 1:0 и постигна четвърта поредна победа, която му отреди седмото място с 35 точки. Хофенхайм остава в зоната на изпадащите. Единственото попадение в двубоя реализира Леандро Барейро в 33-ата минута.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!