Финалистът в турнира за купата на страната Айнтрахт (Франфурт) срази  у дома борещия се за поредна година за своето оцеляване в елита Хамбургер с класиката 3:0 в предпоследния 33-и кръг на германската Бундеслига. Така „червените шорти” са пред историческо първо изпадане от Бундеслигата, а за да го предотвратят, ще имат нужда от истинско чудо в последния кръг. Мариус Волф (31) след пас на Себастиен Халер, Омар Маскарел (77) след асистенция на Мият Гачинович и Александър Майер (90+1) след подаване на Давид Абрахам бяха автори на головете за „орлите”, които са седми с 49 точки и само на точка от шестия РБ Лайпциг, както и на три от четвъртия Хофенхайм. Хамбургер е на предпоследната 17-а позиция с 28 точки и изостава на две от 16-о място, заемано от Волфсбург и даващо право на участие в допълнителен бараж за запазване на мястото в елита срещу третия от Втора Бундеслига. В последния кръг Хамбургер приема Борусия (Мьонхенгладбах) и няма алтернатива на победата, а в същото време ще се надява и Волфсбург да загуби на свой терен от вече изпадналия Кьолн. Айнтрахт пък ще гостува на класиралия се вече за Шампионската лига и осигурил си сребърните медали Шалке 04.

Хановер 96 пък срази на свой терен Херта с 3:1 и си гарантира оставането в елита. Мартин Харник (4) след пас на реализиралия също гол Никлас Фюкруг (42) и Салиф Сане (40) след асистенция на Швеглер бяха точни за домакините, които са 13-и с 39 точки и няма шанс да изпаднат. Дейви Зелке (73) се разписа за „старата дама” от Берлин след пас на Владимир Дарида. След загубата си Херта е на десето място с 43 точки и доиграва спокойно сезона.

Борусия (Мьонхенгладбах) победи гостуващия Фрайбург с 3:1 и има илюзорни надежди за зона Лига Европа. Торган Азар (18) след пас на Щробъл, Нико Елведи (57) след подаване на Хофман и Йосип Дръмич (64) след асистенция на Янчке реализираха головете за „жребчетата”, които са девети с 47 точки и на 3 зад шестия РБ Лайпциг и гостуват на Хамбургер в последния си мач за сезона. Фрайбург е 15-и с 33 точки и е само на точка от това да си гарантира оставането в елита, а в последния кръг приема Аугсбург. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА