Никога неизпадалият от германската Бундеслига Хамбургер възроди надеждите си за спасение и този сезон, след като надви у дома втория Шалке 04 с 3:2 в среща от 29-ия кръг и се отлепи от дъното.

Бразилският защитник Налдо (9) засече с глава центриране на Даниел Калиджури и изведе гостите напред в резултата. Филип Костич (17) обаче сравнително бързо изравни след асистенция на Дъглас Сантос.

След почивката Люис Холтби (52) направи пълния обрат, а голмайсторът на „миньорите” от Гелзенкирхен Гуидо Бургщалер (63) изравни. В самия край Аарън Хънт (84) донесе победата за „червените шорти” след подаване на Бакери Ята.

Така Хамбургер сложи край на серията си от 15 кръга без успех (6 равенства и 9 загуби) и прекъсна поредицата от шест шампионатни победи на „кралскосините”.

Тимът от Хамбург вече е предпоследен с 22 точки и една повече от последния Кьолн, като е на 7 точки от спасителната 15-а позиция, заемана от Волфсбург, и на 5 от 16-ото място, на което е Майнц 05 и което дава право на допълнителен бараж за запазване на мястото в елита срещу третия в крайното класиране на Втора Бундеслига. Шалке 04 остава втори с 52 точки и 4 повече от третия Борусия (Дортмунд), който е с мач по-малко.   

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА