Капитанът на националния отбор на Англия Хари Кейн направи специално видео обръщение, с което се сбогува с Тотнъм и феновете на тима. 30-годишният нападател от снощи е в Мюнхен, където премина медицински прегледи, а тази сутрин беше официално представен като играч на Байерн с четиригодишен договор.

„Здравейте! Искам да съм първият, който ви казва, че днес напускам клуба. В момента през мен преминават много емоции. Тъжно е, че си тръгвам от клуба, в който прекарах почти 20 години от живота си. От 11-годишно дете до 30-годишен мъж. Преживях толкова много велики моменти и пазя специални спомени, които ще остават завинаги. Благодаря на всичките си съотборници през годините, към всички треньори, мениджъри и служители на клуба. Изградих специални отношения с много от тях. Благодаря и на феновете на Тотнъм. От момента, в който облякох екипа на отбора за първи път, аз станах един от вас. Давах всичко, на което съм способен, за да ви направя горди, да споделим заедно много велики моменти, които се надявам да пазите вечно“, заяви Кейн.

„Мисля, че дойде точният момент да напусна. Не исках да си тръгвам при започнал сезон и с много неясноти за бъдещето. Според мен това е много важно за треньорите и играчите, за да могат да се концентрират върху работата си и да върнат Тотнъм в челните места на класирането и да се борят за трофеи. Пожелавам на Ейнж Постекоглу и момечтата да успеят. Знайте, че ще гледам мачовете от фенска гледна точка и се надявам, че отборът ще постигне успехи. Цялото това обръщение е много трудно за мен, както и за всички привърженици на клуба. Имах тяхната подкрепа във всеки един и с моето семейство това няма да го забравим. Благодаря ви. Ще гледам мачовете през сезона. Успех на Тотнъм. Засега довиждане, защото не се знае какво ще се случи в бъдеще“, допълни капитанът на националния отбор на Англия.