Херта надви у дома Кьолн с 2:1 в среща от осмия кръг на германската Бундеслига и го измести от второто място, изравнявайки се по точки с лидера Байерн, който обаче е с мач по-малко. Ведад Ибишевич (13) изведе домакините напред в резултата след пас на Мичел Вайзер. След почивката Антони Модест (65) изравни за „козлите” след асистенция на Леонардо Битенкурт, но Никлас Щарк (74) донесе трите точки на „старата дама” от Берлин след подаване на Юлиан Шийбер. След успеха си Херта събра 17 точки и излезе на втора позиция. Кьолн се смъкна на четвърто място с 15 точки.

Дармщад срази на свой терен Волфсбург с 3:1. Енис Бен Хатира (25) даде преднина на „лилиите”, а след почивката Марио Гомес (60) изравни за „вълците” след пас на Рикардо Родригес. Ласло Клайнхайслер (68) и Сандро Сиригу (76) пък донесоха трите точки за домакините, които се изкачиха на 13-а позиция във временното класиране с 8 точки. Волфсбург е 15-и с 6 точки.

Фрайбург спечели у дома срещу Аугсбург с 2:1. През първата част отборите не си вкараха гол, а след почивката Максимилиан Филип (66) след пас на Грифо даде преднина на домакините, а след това и подаде на Нилс Петерсен (78) за 2:0. Халил Алтънтоп (84) върна едно попадение за швабите от Бавария и само оформи крайния резултат. След победата си брайзгауци са осми с 12 точки. Аугсбург е 12-и с 8 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА