Борусия (Дортмунд) победи у дома втородивизионния Падерборн с 3:2 след продължения и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия.

Емре Джан (6) и Джейдън Санчо (16) дадоха комфортен аванс на домакините след асистенции на Томас Дилейни и Ерлинг Холанд. През втората част Юлиан Юстван (79) намали, а в последните секунди от редовното време гостите получиха правото да изпълнят дузпа и Принс-Осей Овусу (90+7-дузпа) и прати мача в продължения.

Още в първото от двете продължения Ерлинг Холанд (95) се разписа след пас на Дилейни и този гол на детето-чудо от Норвегия се оказа решаващ за класирането на вестфалци в следващата фаза. При попадението останаха съмнение за засада на норвежеца. До края на продълженията Падерборн притисна съперника си, но не успя да реализира трети гол във вратата на Марвин Хитц, а „жълто-черните“ разчитаха на контраатаки, но пропуски направиха Джейдън Санчо, Ерлинг Холанд и Рафаел Гереро.

По-същото време Вердер елиминира друг втородивизионен тим Гройтер Фюрт след 2:0 на свой терен. Кевин Мьовалд (12) и Феликс Агу (73) вкараха головете. В добавеното време в игра за победителите се появи Илия Груев-младши. Синът на бившия национал Илия Груев-старши влезе на мястото на Мьовалд.