Кьолн подаде молба в Германския футболен съюз (ГФС) за преиграване на срещата с Борусия (Дортмунд) на „Сигнал Идуна Парк“ от четвърти кръг в германската Бундеслига.

„Козлите“ загубиха катастрофално с 0:5, но твърдят, че мачът трябва да се играе наново грешка на съдийската бригада. Става въпрос за ситуация в добавеното време на първото полувреме, когато при резултат 1:0 в полза на домакините топката бе центрирана от корнер и Сократис вкара топката във вратата на гостите. Съдията Патрик Итрих маркира нарушение срещу вратаря Тимо Хорн и не зачете гола, но след разглеждане на ситуацията от видеоарбитъра чрез системата за видеоповторения (VAR) решението бе променено. На рефера сигнализираха, че бранителят не е нарушил правилата и голът бе признат. От Кьолн обаче твърдят, че съдията е надул свирката преди преминаването на топката зад голлинията. Според правилника, когато играта е спряна от съдията със сигнал, гол няма. В крайна сметка Борусия вкара още три гола и спечели с 5:0.

Аналогичен случай припомнят немските медии от 1997 година, когато ГФС реши да бъде преиграна срещата между Мюнхен 1860 и Карлсруе, тъй като един от головете е бил реализиран 0,6 секунди след сигнала на съдията. ФИФА се намеси и наложи вето върху решението на ГФС, а мачът не се преигра.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!