Кьолн надви гостуващия Борусия (Дортмунд) с 3:2 в зрелищен сблъсък от осмия кръг на германската Бундеслига и се изкачи до седмата позиция с 13 точки. „Жълто-черните“ са четвърти с две повече.

Дортмунд поведе в 31-ата минута, когато Джуд Белингам излезе на добра позиция, но реши да не стреля, а да комбинира с Юлиан Брандт, който с прецизен удар я прати в долния ляв ъгъл.

След почивката в 54-ата минута Флориан Кайнц получи перфектен пас от Линтон Майна и от изгодна позиция в наказателното поле изравни за 1:1. Само две минути по-късно Кайнц центрира към Щефан Тигерс, който скочи най-високо в наказателното поле и с глава направи обрата пълен за 2:1.

"Козлите" стигнаха до трето попадение в 72-ата минута, когато Деян Любичич проби отбраната на гостите и реализира за 3:1. Надеждите на вестфалци се върнаха в 78-ата минута, когато Бено Шмиц си отбеляза автогол за 3:2, но това бе всичко по-интересно в тази среща.

В същото време лидерът в класирането Унион (Берлин) загуби с 0:2 при визитата на Айнтрахт (Франкфурт). Домакините поведоха в 12-ата минута чрез Марио Гьотце, а половин час по-късно Яспер Линдстрьом реализира второ попадение за "орлите". Рандал Коло Муани получи втори жълт и съответно червен картон в 68-ата минута и остави „орлите“ с човек по-малко.

В другите срещи от събота следобед РБ Лайпциг разби Бохум с 4:0, като с по два гола се отличиха Тимо Вернер и Кристофър Нкунку, който уцели и греда от дузпа, Фрайбург победи Майнц с 2:1, а Волфсбуг спечели с 3:2 срещу Щутгарт.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!