ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Кьолн размаза гостуващия Вердер със 7:1 в среща от 16-ия кръг на германската Бундеслига. Българският национал Илия Груев игра цял мач за гостите от Бремен, които по-рано през сезона отстъпиха с 1:6 на шампиона Байерн и сега допуснаха още по-кошмарно поражение.

"Козлите" вкараха пет попадения на гостите само за 36 минути. Ели Скири сервира топката на Линтон Маина (9) в наказателното поле, а той я търкулна в долния ляв ъгъл зад Иржи Павленка за 1:0. Щефан Тигес (15, 21) вкара нови два гола, като първо удвои с чудесен завършващ удар, а след това реализира изключително красиво попадение от близо 45 метра за 3:0. Ели Скири (31) след пас на Линтон Маина и Денис Хусеинбашич (36) след центриране на Тигес направиха резултата 5:0, а малко след това Марвин Дукш качи топката на главата на Никлас Фюлкруг (38) от корнер и нападателят вкара за 5:1.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

В последната минута на първата част Тигерс бе близо до това да оформи своя хеттрик, но негов удар бе спрян от десния страничен стълб.

Скоро след почивката Линтон Маина изпрати топката към Ели Скири (54), който със задна ножица не остави шансове на Иржи Павленка и вкара за 6:1.

Гостите си вкараха и автогол в 77-ата минута, когато капитанът на тима Марко Фридъл заби топката в собствената си мрежа, оформяйки крайното 7:1.

С успеха Кьолн се залепи за Вердер, изкачвайки се на 10-ата позиция с актив от 20 точки. Гостите от Бремен са едно място по-нагоре в класирането и имат един пункт повече.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК