Треньорът на Байерн Ханзи Флик получи кошмарна новина, след като разбра, че няма да може да разчита на наказаните звезди Томас Мюлер и Роберт Левандовски в домакинството срещу Борусия (Мьонхенгладбах) утре вечер от 19:30 часа българска време.

При победа във въпросната среща с "жребчетата" и загуба на Борусия (Дортмунд) в гостуването срещу Фортуна (Дюселдорф) по-рано през деня баварците ще спечелят преждевременно осма поредна титла в германската Бундеслига.

„Не е приятно, но няма какво да направим“, потвърди Флик за отсъствието на двете звезди в мача срещу четвъртия във временното класиране.

Междувременно стана ясно, че легендарният лекар на Байерн Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт напуска клуба след повече от 40 години вярна служба. 77-годишният лекар е на работа в клуба от 1977 година, а между 1995 и 2018 година изпълнява и функциите на лекар на националния отбор на Германия.

"Той свърши изключителна работа в клуба и постави световни стандарти в спортната медицина. Няколко поколения играчи на Байерн - от Франц Бекенбауер и Герд Мюлер, през Клаус Аугенталер и Бастиан Швайнщайгер до Томас Мюлер и Роберт Левандовски му дължат големи благодарности", заяви изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

Занапред Мюлер-Волфарт ще се съсредоточи върху лекарската си практика в Мюнхен. През годините той е лекувал знаменитости като Юсейн Болт, Борис Бекер, Боно и Ерик Клептън.