След 25 години чакане Кьолн отново ще играе в европейските клубни турнири. „Козлите” сразиха у дома Майнц с 2:0 в среща от последния на германската Бундеслига и завършват на пето място в крайното класиране с 49 точки.

Йонас Хектор (43) и Юя Осако (83) след пас на Милош Йоич вкараха головете за домакините, които с петата позиция си осигуриха директно класиране в групите на Лига Европа. Това е най-силният сезон на "козлите" от 25 години насам - през сезон 1991/92 завършват с 57 точки.

Същият актив от точки събра и Херта, който обаче загуби с катастрофално с 2:6 от Байер (Леверкузен) в Берлин и остана шести с по-лоша голова разлика.

Фрайбург остана седми с 48 точки след загубата си от Байерн (1:2) в Мюнхен и ще се моли Дортмунд да спечели финала за Купата на Германия срещу Айнтрахт (Франкфурт), което ще го прати в Лига Европа.

Майнц се спаси от изпадане, оставайки на 15-ото място с 37 точки, колкото има и 16-ият Волфсбург, който ще трябва да играе плейоф за оставането си в елита заради по-слабите си показатели.

Директно класиране в групите на Лига Европа: Кьолн (пети с 49 точки)
Квалификации за Лига Европа ще играе: Херта (шести с 49 точки)
С надежди за Лига Европа: Фрайбург (седми с 48 точки) и Айнтрахт Франкфурт (финалист за Купата на Германия, иначе 11-о място с 42 точки).

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА