ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Байерн се провали при визитата си на Фрайбург и след зрелищното 2:2 за начало на 24-ия кръг в Бундеслигата дава шанс на лидера Байер Леверкузен да се откъсне с 10 точки на върха при успех в регионалното дерби с Кьолн.

В 12-ата минута вратарят на гостите Мануел Нойер спаси удар с глава на Лукас Хьолер, който след това Мануел Нойер, след което стреля атрактивно, но нацели напречната греда. Стигна се до карамбол, топката се озова в краката на Николас Хьофлер, който пусна за Кристиан Гюнтер, а той с бомбен шут от дистанция вкара красив гол за 1:0.

Десет минути след това домакините бяха близо до второ попадение, след като Винченцо Грифо си откри пространство за удар от границата на наказателното поле след индивидуален рейд, но шутът му премина покрай левия страничен стълб.

В 35-ата минута Байерн изравни въпреки неубедителната си игра. След центриране от корнер отбраната на Фрайбург не успя да се справи с изчистването и топката падна на десния крак на Матис Тел, който вкара второ красиво попадение в срещата за 1:1.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Второто полувреме започна на ниски обороти, но в заключителните минути Байерн натисна. В 71-вата минута Джамал Мусиала получи пас в наказателното поле и стреля опасно, но Ноа Атобуло изби в корнер. След центрирането от него Хари Кейн засече с глава от точката на дузпата, но бранител на домакините изчисти от голлинията.

В 75-ата минута се стигна до пълен обрат. Ким мин-Джае пусна за Мусиала, който направи страхотен индивидуален пробив в наказателното поле и с удар от малък ъгъл успя да отбележи второ попадение за баварците.

След това баварците се дръпнаха да бранят аванса си и в 87-ата минута защитата им не се ориентира при хвърляне от тъч. Михаел Грегорич намери Лукас Хьолер, който нанесе безпощаден удар от воле към десния ъгъл, а Мануел Нойер не помръдна и изгледа как топката влиза в мрежата за крайното 2:2.

След ремито баварците имат 54 точки на втората позиция и са на 7 зад лидера Байер Леверкузен, който тепърва има да играе в този кръг срещу Кьолн в неделя. Фрайбург пък заема деветото място с 30 точки.

ФРАЙБУРГ - БАЙЕРН 2:2
1:0 Кристиан Гюнтер (12), 1:1 Матис Тел (35), 1:2 Джамал Мусиала (75), 2:2 Лукас Хьолер (87)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!