Една от легендите на Байерн и бивш вратар на тима Оливер Кан отказа да стане спортен директор на клуба. Това призна президентът на рекордьора по титли в Германия Ули Хьонес.

„Оливер Кан ни каза ясно, че не иска да става спортен директор. Затова вече той не е тема“, заяви 65-годишният бос на баварците, който обяви, че до шест седмици Байерн трябва да си има спортен директор.

Оливер Кан бе считан за фаворит, но отказва предложението да стане шеф в клуба. Той познава клуба като никой друг. Кан има 632 мача за Байерн и печели с тима титлата в Шампионската лига през 2001 година, световната клубна титла през същата година, УЕФА Къп през 1996 година, 8 шампионски трофея и 6 купи на страната. Бившият капитан на баварците работи в момента като експерт за германската държавна телевизия ZDF.

Според „Евроспорт“ следващ кандидат за Байерн е холандецът Марк ван Бомел. 40-годишният бивш халф на баварците в момента е треньор на юношеския тим на ПСВ Айндховен до 19 години.

„Говорихме, но не за това. Това не е тема. Отворен съм за оферти, но не и за следващия сезон. Аз съм тук по лични въпроси“, сподели Ван Бомел пред „Билд“ за присъствието си в Мюнхен.

Позицията спортен директор пък е вакантна при баварците от една година, след като Матиас Замер напусна миналото лято след 4 години на този пост.

Новият сезон в германската Бундеслига започва на 18 август, когато Байерн приема Байер (Леверкузен).