Легендата на Реал (Мадрид) Раул Гонсалес Бланко ще бъде представен за старши треньор на Унион (Берлин) днес, твърди "Кикер". 

46-годишният испанец в момента води отбора на "белия балет" до 23 години. По-рано през годината Раул беше свързван с треньорския пост в Шалке 04, където игра между 2010 и 2012 г.

В Унион той ще трябва да замени швейцареца Урс Фишер, който наскоро бе освободен заради слабия старт на сезона. Под негово ръководството столичани претърпяха невиждан възход през последните пет години, като се изкачиха от Втора Бундеслига до участие в Шампионската лига. В момента обаче Унион е на предпоследното място в елита съм само 7 точки от 12 мача.

Тимът временно е воден от Марко Гроте, а асистент е Мари-Луис Ета - първата жена, която е помощник-треньор в Бундеслигата.

В Германия съобщават още, че управата на Унион има и други варианти за наставник. Един от тях е бившият помощник на Роналд Куман в Барселона - Алфред Шройдер. Набелязан е и Оливер Гласнер. 49-годишният австриец за последно води Айнтрахт (Франкфурт). 

Следващият мач на Унион е в сряда при гостуването на Брага в Шампионската лига.