Голмайсторът на Байерн Роберт Левандовски заяви, че евентуален бъдещ трансфер в Реал (Мадрид) или Барселона за него няма да е някакъв възход в кариерата му. Наскоро 28-годишният полски национал продължи договора си с рекордьора по титли в Германия и не мисли, че Байерн разполага с малка селекция за втория полусезон, каквито коментари се появиха в немските медии.

„Нещата не са такива, че да разполагаме само с 14 играчи. Мисля, че големината на състава е перфектна и това може да бъде нашия голям коз в борбата за титлата. Броят на играчите е точен и правилен. Така всички играчи ще са мотивирани да дават всички в тренировките, защото всеки вижда така шанс да бъде титуляр”, сподели Левандовски в интервю за Sport Bild.

„Мисля, че един твърде голям състав е грешният път. Ако има твърде много играч, винаги има една задна мисъл, че при грешки бързо ще се стигне до резервната скамейка. Тогава е по-трудно и да с изгради един добър отборен дух”, допълва полският национал.

„Байерн е един от най-добрите отбори в света и е на едно ниво с Реал (Мадрид) и Барселона. Един трансфер за мен не би бил възход. Ние бихме могли да спечелим всички трофеи. Освен това се чувствам тотално уютно в Мюнхен”, завършва нападателят.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА