Сензацията този сезон РазеБалшпорт Лайпциг започна 2017 година в германската Бундеслига с домакинска класическа победа срещу Айнтрахт (Франкфурт) с 3:0 в среща от 17-ия кръг и продължава да бъде на 3 точки зад лидера Байерн.

Срещата започна ужасяващо за гостите, след като още в 131-ата секунда вратарят им Лукас Храдецки получи червен картон. Той напусна наказателното си поле и пресрещна извеждащо подаване към играч на домакините, но се подхлъзна и хвана топката с ръка. След последвалото изпълнение на фаула Марвин Компер (6) се разписа за 1:0.

Дори с човек по-малко на терена „орлите” от Франкфурт имаха две положение за изравняване, като и в двете ситуации Анте Ребич не успя да преодолее вратаря Петер Гулачи. "Червените бикове" нанесоха втори удар точно преди почивката чрез голмайстора си Тимо Вернер (45+4) с глава за 2:0 след асистенция на Наби Кейта.

През втората част в 67-ата минута Хесус Вайехо отклони топката в собствената си мрежа след удар на Марсел Халстенберг и оформи крайния резултат.

След успеха си РБ Лайпциг остава втори с 39 точки. Айнтрахт е шести с 29 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА