Голмайсторът на Байерн Роберт Левандовски записа хеттрик срещу Аугсбург (6:0) миналата събота на „Алианц Арена” в Мюнхен и с него няколко постижения за историята, белязани с цифрите 3, 4, 24 и 145. Полският национал отново е на върха в листата за най-добрите реализатори на Бундеслигата заедно с Пиер-Емерик Обамеянг.

Ето какво говорят цифрите за рекордите на Левандовски:

3 – Полякът вкара в събота с ляв и десен крак, както и с глава. Той е едва 15-ият футболист от сезон 1998/99, откогато се води такава статистика, реализирал голове в един мач с три различни части на тялото. Асистенциите бяха дело на Тиаго, Франк Рибери и Томас Мюлер. За четвърти път Левандовски вкарва хеттрик с трима различни асистента – веднъж в Борусия (Дортмунд) и три пъти в Байерн.

4 – Левандовски вкара четвъртия си хеттрик с екипа на баварците. Само трима футболисти имат повече мачове с по три попадения с екипа на Байерн от поляка – легендарният Герд Мюлер (32), Карл-Хайнц Румениге (9) и Марио Гомес (8). Равни с поляка с по 4 хеттрика са Джоване Елбер, Рой Макай, Ариен Робен и Роланд Волфарт.

16 – Нападателят е вкарал 16 гола на Аугсбург в 12 мача, като само в последните три двубоя попаденията му са 7. Полякът вкарва средно на всеки 62 минути срещу този съперник. За Левандовски тези 16 попадения са и най-доброто му постижение срещу някой отбор.

24 – За първи след 26-ия кръг в Бундеслигата двама играчи оглавяват голмайсторската листа с по 24 попадения – Левандовски и Обамеянг. Общо 12 футболисти в историята са реализирани поне по 24 гола след 26 кръга в немския елит.

145 – Роберт Левандовски има 145 гола след 220 изиграни мача в Бундеслигата. Само един футболист е вкарвал повече попадения след толкова срещи в първото ниво на немския футбол и това е легендата на Байерн Герд Мюлер – 183 гола.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА