Байер Леверкузен се изкачи на върха в германската Бундеслига след победа с 2:1 над Волфсбург като гост в мач от осмия кръг. Джереми Фримпонг даде преднина на гостите в 13-ата минута, а в края на първата част Максонс Лакроа възстанови равенството. Алехандро Грималдо донесе успеха на "аспирините" с попадение в 62-ата минута. 

Щутгарт продължи добрата си серия, удължавайки лошата такава на Унион Берлин, надвивайки столичани с 3:0. Серу Гираси вкара поредния си гол от началото на сезона в 16-ата минута, давайки аванс на Щутгарт. Половин час след началото на мача обаче гвинеецът се контузи и бе заменен от Антони Руо. 

В последните десет минути на двубоя гостите вкараха още две попадения. В 81-ата минута Силаш се разписа за 0:2, а две минути преди края Дениз Ундав оформи крайното 3:0 за гостите. 

Със спечелените три точки Щутгарт вече е на втората позиция с 21 точки на една от лидера Байер Леверкузен. А Унион Берлин е 14-и с шест. 

В другите срещи от кръга Дармщадт загуби от РБ Лайпциг с 1:3, Фрайбург обърна Бохум с 2:1, а Хофенхайм отстъпи с 1:3 на гостуващия Айнтрахт Франкфурт.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!