ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вижте как звездите на отборите от efbet Лига прогнозираха мача - ТУК

Лидерът Байер Леверкузен спечели драматично с 3:2 при визитата си на РБ Лайпциг в мач от 18-ия кръг на германската Бундеслига и увеличи аванса си пред шампиона Байерн. 

Домакините поведоха още в седмата минута, когато Шави Симонс бе оставен непокрит и прати топката в долния десен ъгъл за 1:0. Две минути след това Бенджамин Шешко можеше да удвои преднината на Лайпциг, но стреля на сантиметри покрай лявата греда. 

В началото на втората част Байер Леверкузен успя да изравни резултата. В 47-ата минута Алехандро Грималдо сервира топката на Нейтън Тела, който отблизо реализира за 1:1. 

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

В 56-ата минута при контраатака на "биковете" Луис Опенда пусна към Дани Олмо, който се разписа за 2:1. Леверкузен бързо отговори на предизвикателството, след като в 63-ата минута Джонатан Та засече с глава центриране от корнер на Хофман, за да изравни за 2:2.

В първата минута на добавеното време Грималдо центрира в наказателното поле от корнер, а Пиеро Инкапие бе на точното място, за да изпрати топката в горния ляв ъгъл и да донесе трите точки на гостите.

След четвъртия пореден успех "аспирините" са на върха с 48 точки и седем повече от втория Байерн, който е с два мача по-малко. РБ Лайпциг е четвърти с 33 пункта.

РБ ЛАЙПЦИГ - БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН 2:3
1:0 Шави Симонс (7), 1:1 Алехандро Грималдо (47), 2:1 Дани Олмо (56), 2:2 Джонатан Та (63), 2:3 Пиеро Инкапие (90+1)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!