Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман вече е взел решение кой играч ще извади от предварителния си състав от 27 играчи за Евро 2024, но няма да го обяви преди последния им контролен мач срещу Гърция в петък.

Германия, която приключва подготовката си за турнира за Евро 2024 на домашна земя срещу гърците, трябва да намали отбора си до 26 играчи до полунощ в петък, за да спази крайния срок за турнира на европейската футболна централа УЕФА.

"Като цяло решението за състава е взето, но няма да го обявявам, нито ще говоря със засегнатите, защото в най-лошия случай някой може да се контузи утре и засегнатият играч трябва да се върне и би било глупаво да водим този разговор сега. Решението по същество е взето, ще го обявим след мача утре“, каза Нагелсман на пресконференция.

Германците стартират Евро 2024 на 14 юни с първия си мач срещу Шотландия в група А. Те също играят с Унгария и Швейцария в своята група. 

"Ние сме на добър път. Почти сме на 100 процента“, каза Нагелсман, добавяйки, че нападателят Кай Хаверц ще бъде титулярен нападател за сметка на Никлас Фюлкруг от Борусия Дортмунд.

"Щастливи сме, че Фюле (Фюлкруг) се завърна. Хубаво е, че имаме още един нападател в отбора“, каза Нагелсман.

Фюлкруг се присъедини към отбора тази седмица след загубата на Дортмунд във финала на Шампионската лига от Реал Мадрид в събота.

"Ролите са ясни. Ако Кай играе, той ще има предимство. Той трябва да играе. Фюле ще получи игровото си време и ще може да вкарва голове и да предизвиква фурор.

Той също имаше добри новини за крилото Лерой Сане, който лекуваше травма от седмици.

"Той е опция за утре. Той направи две тренировки. Въпреки това не е готов за 90 минути във всеки мач", каза Нагелсман.