Домакинът на Евро 2024 Германия се изложи срещу Украйна и контролата между двата тима завърши 0:0 в Нюрнберг, където феновете освиркаха любимците си в края. Украинците дори можеха да си тръгнат с победата, но гол Артьом Довбик не бе зачетен заради засада малко преди последния съдийски сигнал.

Началото на двубоя се забави от предвидения си начален час, тъй като преди официалния старт на събитията на терена с едноминутно мълчание бе почетена паметта на Бернд Хьолценбайн - най-добрият голмайстор в историята на германската Бундеслига, който почина през април след последния мач на Германия.

Футболистите на Юлиан Нагелсман владееха повече топката и се опитаха да упражнят натиск, но не застрашиха сериозно вратата на Анатолий Трубин през първата част. Най-доброто положение в нея бе за Украйна, след като в 39-ата минута Мануел Нойер спаси удар на Роман Яремчук.

Бундестимът натисна след почивката и в 53-ата минута удар с глава на Кай Хавертц мина покрай вратата. Седем минути след това влезлият като резерва Максимилиан Байер се оказа сам в наказателното поле, финтира вратаря на украинците, но след това прати топката в напречната греда, а в 63-ата минута Трубин спаси нов удар на младия нападател на Хофенхайм, който показа, че се намира в чудесна форма.

Вратарят на Украйна се намеси решително и в 79-ата минута, когато Крис Фюрих стреля от чиста позиция. В края на мача двамата вратари отново бяха герои за отборите си. Нойер спаси удар на Ярмоленко, а Трубин се намеси при шут на Денис Ундав. Минута преди края на редовното време Довбик прати топката във вратата на домакините, но при вдигнат флаг за засада.

В четириминутното добавено време домакините имаха една последна възможност. когато Дениз Ундав, който също влезе от пейката, създаде последното голово положение в срещата, но в удара му липсваше необходимата доза креативност, за да се оплете в мрежата на Трубин. Германците не успяха да пречупят украинците и бяха изпратени с освирквания от феновете.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!