Българският национал Илия Груев започна от първата минута за Вердер при равенството 2:2 с Щутгарт от втория кръг в Бундеслигата. За 22-годишния син на Илия Груев това бе дебют като титуляр за "бременските музиканти" в елита на немския футбол. 

Груев-младши записа първи минути в Бундеслигата преди два сезона, когато влезе на смяна при победата на Вердер с 2:0 над Аугсбург (на 16 януари 2021 г.). През миналия шампионат той игра в 26 мача на тима си във Втора Бундеслига. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Както БЛИЦ първи съобщи, футболистът на Вердер се очаква да бъде повикан в националния ни отбор от новия селекционер Младен Кръстаич. Груев-младши до този момент бе ключов състезател в младежкия тим, воден от Александър Димитров.

В срещата с Щутгарт офанзивният халф игра до 84-ата минута, когато беше сменен. 

Мачът стартира отлично за Вердер. Домакините поведоха още в четвъртата минута. Антони Юнг центрира към Никлас Фюлкруг, който с глава се разписа - 1:0. Само пет минути по-късно нападателят можеше да отбележи втори гол, но гредата спря удара му от дистанция. Вместо това швабите изравниха в 38-ата минута, когато Ватару Ендо се разписа със страхотен изстрел от дъгата на наказателното поле. 

През втората част гостите създадоха повече положения и така в 77-ата минута стигнаха до пълния обрат. Тогава Саша Калайджич направи втората си асистенция за деня, което позволи на Силас Вамангитука да вкара за 1:2. 

Победата на Щутгарт обаче им се изплъзна в последните секунди на добавеното време. Тогава резервата Оливър Бърк успя да отбележи попадение, с което донесе точката на Вердер - 2:2.

Равенството е второ поредно за Груев-младши и компания от началото на сезона в Бундеслигата, след като на старта "бременските музиканти" отново завършиха 2:2 - с Волфсбург. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК