Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Борусия (Дортмунд) изтърва победата в последната секунда и завърши зрелищно 3:3 при визитата си на Щутгарт в невероятно зрелище от 28-ия кръг на германската Бундеслига. Равенството остави „жълто-черните“ втори и на две точки зад Байерн, който по същото време се издъни у дома и направи 1:1 с Хофенхайм.

Вестфалци поведоха в 26-ата минута, когато Себастиен Алер засече центриране на Дониел Мален право в мрежата за 0:1.

В 33-ата минута Дониел Мален получи топката и нахлу в наказателното поле, след което с удар по земя прати топката в долния десен ъгъл на Фабиан Бредлоу за 0:2.

Шест минути преди края на редовното време на първата част домакините останаха в намален състав, след като Константинос Мавропанос получи втори жълт картон за нарушение срещу Мален.

След почивката в 49-ата минута Джуд Белингам получи шанс да шутира към вратата на домакините, но топката се отби в напречната греда. Три минути след това защитник на Щутгарт блокира удар на Рафаел Герейро, а при ответната атака Гираси вкара гол, който не бе зачетен заради засада.

Дортмунд направи нов голям пропуск в 77-ата минута, когато топката отново разтресе напречната греда, но този път след удар на Марко Ройс от пряк свободен удар. Минута след това „Мерцедес Бенц Арена“ изригна, след като Валдемар Антон подаде към Танги Кулибали, който си проби път през няколко футболисти на Дортмунд и с удар от границата на наказателното поле върна един гол за 1:2. Това даде криле на домакините и в 84-ата минута Борна Соса центрира от корнер в наказателното поле на Борусия, където Салих Йозджан не успя да изчисти, а Йоша Вагноман изравни за 2:2.

Гостите тръгнаха в атака и в третата минута на добавеното време отново поведоха. Джейми Байноу-Гитънс стреля, но топката се отби в защитник на „швабите“ и Джовани Рейна я прати в мрежата на Щутгарт за 2:3.

Играчите на Себастиан Хьонес обаче не се предадоха и в последната секунда от добавеното време Силас Мвупа оформи крайното 3:3, възползвайки се от грешка в защитата на гостите.

След ремито Дортмунд е втори с 57 точки и две по-малко от лидера Байерн. Щутгарт продължава да мечтае, че може да оцелее в елита на Германия, като вече има 24 точки на 16-ата позиция.

В другите срещи от кръга по същото време РБ Лайпциг надви трудно у дома Аугсбург с 3:2, а Кьолн завърши 1:1 с гостуващия Майнц.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!