Унион (Берлин) спечели с 1:0 при визитата си на Кьолн в мач от шестия кръг на германската Бундеслига и оглави временното класиране след грешката на Байерн, който завърши 2:2 с Щутгарт в събота.

Гостите поведоха още в четвъртата минута след автогол на Тим Хюберс, а шест минути след това Теосон-Джордан Сибачу пропиля златен шанс да удвои аванса на своя тим от дузпа, но стреля по земя в средата на вратата и Марвин Швебе спаси.

Четвърт час след началото Шералдо Бекер бе на точното място в точното време, за да овладее отбита топка в наказателното поле и я прати в десния ъгъл, но след намеса на ВАР попадението не бе зачетено заради засада.

В 48-ата минута Ленарт Грил направи блестящо спасяване при изстрел на Линтон Маина. Десет минути по-късно Кристофър Тримел нанесе удар от границата на наказателното поле и топката срещна левия страничен стълб. В 81-ата минута Лика Янис Килиан остави Кьолн с човек по-малко, след като получи втори жълт картон за грубо нарушение.

След успеха си Унион излезе начело в класирането с 14 точки и 2 повече от Байерн, Хофенхайм, Борусия (Дортмунд) и Фрайбург, който домакинства на Борусия (Мьонхенгладбах) в този кръг и може да измести тима от Берлин. Кьолн е седми с 9 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!