РБ (Лайпциг) записа първа домакинска победа в историята на германския елит след 1:0 над Борусия (Дортмунд). Попадението беше изработено от дебютантите Наби Кейта и Оливър Бърк, които бяха закупени със задачата да превърнат тима в съперник, с който всеки да се съобразява. Д

Това е първи успех за клуба в Първа Бундеслига, тъй като в откриващия кръг съставът завърши 2:2 с Хофенхайм.

Домакините от Лайпциг играха открит футбол. Разликата в класите обаче беше видна и превъзходството на Борусия позволи на тима да владее повече топката и да прекара голяма част от двубоя в половината на съперника.

В 19-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг се озова на добра позиция, но насочи топката в аут. Само две минути по-късно новият нападател на РБ Тимо Вернер овладя отличното кълбото, но шутира слабо.

За последните 20 минути на терена се появи привлеченият с рекорден за шотландски футболист трансфер (13 млн. лири) Оливър Бърк, когото сравняват с Гарет Бейл като стил на игра. 19-годишният офанзивен полузащитник пристигна в Лайпциг от Нотингам Форест и тази вечер записа своя дебют.

Играчите на Ред Бул чакаха за контраатака и в 78-ата минута Вернер получи своята възможност да обере овациите, но ударът му беше отразен от Роман Бюрки. При последвалия корнер швейцарският вратар на Борусия беше преодолян след изстрел с глава на Марсел Халстенберг, но влезлият като резерва Рафаел Герейро беше застанал до гредата и спаси с крак.

В 83-ата минута Андре Шюрле от Борусия нацели напречната греда.

Срещата се доиграваше, когато в 89-ата минута домакините направиха отлична атака, при която Бърк асистира на влезлия малко преди това Кейта.

"Жълто-черните" трябва бързо да забравят поражението и да се настроят за очакващото ги в сряда гостуване на Легия във Варшава в двубой от Шампионската лига.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!