Германският национал Макс Крузе е пред завръщане във Вердер. 28-годишният нападател е в Бремен, за да премине медицински прегледи, информира „Билд“.

Крузе се оказа нежелан във Волфсбург, след като се забърка в серия скандали, уронващи престижа на клуба. През това лято той беше близо до трансфер в Галатасарай, но се отказа след събитията в Турция.

Крузе е познато име на „Везерщадион“. Той започва професионалната си кариера в тима от Бремен. Нападателят се присъединява към Вердер на 18-годишна възраст, но играе предимно за юношите и втория отбор. Има един мач за първия тим в Бундеслигата.

Футболистът носи екипа на Вердер в периода 2006-09 година, а след това играе за Санкт Паули, Фрайбург и Борусия (Мьонхенгладбах). През 2015-а премина от "жребците" във Волфсбург.

Извън футбола Макс Крузе е известен и като страстен играч на покер. През 2014 година той завърши трети на финалната маса на турнир от Световните серии по покер. През тази пролет нападателят забрави в такси в Берлин 75 000 евро печалба от игри на покер. Това пък му донесе глоба от 25 000 евро от страна на Волфсбург.