Рекордьорът с 27 шампионски титли на Германия Байерн пусна през 2014 година своя 24-годишен световен шампион тогава с Бундестима Тони Кроос да премине в Реал (Мадрид) за около 30 милиона евро и в същото време привлече 32-годишния тогава Шаби Алонсо за 9 милиона евро. Испанецът слага край на кариерата си. Байерн търси вече негов наследник, а Кроос със сигурност няма да бъде. Той се шлифова до световна звезда в Мадрид и може с Реал да защити титлата в Шампионската лига, а това не се е удавало все още на нито един тим. А той има огромна заслуга за това.

Когато клубовете от Манчестър искаха да привлекат стратега, босът на Реал Флорентино Перес отсече, че Кроос няма да бъде продаден нито за 150, нито за 200 милиона евро. Вместо това изтичащият през 2020 година договор на Кроос бе продължен до 2022 година с подобрени условия.

А Байерн? Те трябва да намерят наследник не само за Алонсо, н и за капитана Филип Лам. Можем само да очакваме вълнуващите седмици в Байерн. Със сигурност ще има сензационни трансфери на международни звезди, но и привличането на други такива от Бундеслигата. Преди всичко Шалке 04 трябва да трепери заради Леон Горетцка, на който се предсказва великолепно бъдеще. И така докато Шалке 04 не успее отново да играе редовно в Шампионската лига, талантите ще се благодарят за доброто си развитие и след това ще преминават в друг топ клуб.

Йохен Коенен, списание Sport Bild

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА