РазенБалшпорт (Лайпциг) завърши 1:1 у дома с Байер (Леверкузен) в мач от 24-ия кръг на Бундеслигата за радост на шампиона Байерн, който има вече 3 точки аванс на върха.

Двата отбора си размениха головете в рамките на 3 минути. Първи се радваха гостите от Леверкузен, след като Лайън Бейли (29) получи прецизен пас в наказателното поле и със страхотен удар вкара за 0:1. Патрик Шик (32) обаче засече с глава центриране от фаул и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

Малко преди почивката унгарският вратар на Лайпциг Петер Гулачи отрази страхотен удар на Лукас Аларио, а стражът на гостите Храдецки спаси опасен шут на Кристофър Нкунку малко след почивката. Марсел Забицер пропиля последната голова възможност за домакините в 88-ата минута с удар над гредата.

След равенството „червените бикове“ са втори с 49 точки и изостават на 3 от Байерн, но са на една пред Борусия (Дортмунд). „Аспирините“ са пети с 44 точки и на 2 зад четвъртия Борусия (Мьонхенгладбах).

По-рано през деня Унион (Берлин) и Волфсбург завършиха 2:2. След хикса Унион е десети с 30 точки, а „вълците“ са седми с 35 точки.