Бившият турски национал Нури Шахин ще бъде новият старши треньор на германския гранд Борусия Дортмунд, твърди вестник Bild.

Финализирането на сделката остава само формалност, а представителите му са в Дортмунд, за да уточнят последните детайли по срока на договора и финансовите параметри.

Шахин, който е роден в Германия и прекара голяма част от състезателната си кариера като футболист на Борусия Дортмунд, бе привлечен в щаба на досегашния старши треньор Един Терзич в края на миналата година заедно с друг бивш играч на тима Свен Бендер. Ръководството на Борусия обяви преди часове изненадващата раздяла с Терзич.

Нури Шахин е определян като тактически експерт, добър мотиватор и на него се отдава ключова роля при класирането на тима от Дортмунд за финала в Шампионската лига. Очаква се той да продължи да работи в екип със Свен Бендер и да има важна роля при трансферите през лятото.

На фона на треньорската рокада в клуба, друг местен вестник Ruhr Nachrichten обяви, че защитникът Матс Хумелс няма да получи предложение за нов договор.

35-годишният Хумелс изигра силен сезон, но в последните седмици се заговори за влошените му отношения с Един Терзич, а самият той все още не е коментирал какво е решението за бъдещето му.