Борусия (Дортмунд) изненадващо се раздели с треньора си Един Терзич. 41-годишният специалист спечели Купата на Германия с "жълто-черните" през 2021 г., завърши на второ място в Бундеслигата през 2023 г. и достигна до финала на Шампионска лига, който преди дни загуби от Реал (Мадрид) (0:2). 

Терзич поиска от ръководството на Борусия договорът му да бъде прекратен с незабвен ефект и след обсъждане клубът се съгласи с молбата му.

„За мен е невероятно болезнено да кажа това на всички „жълто-черни“ фенове, но днес се разделям с Борусия (Дортмунд)", бяха първите думи на треньора, който е родом от Дортмунд и от дете симпатизира на Борусия.

"Беше огромна чест да спечеля Купата на Германия с Борусия и да изведа този фантастичен клуб до финала на Шампионска лига. След мача на „Уембли“ поисках среща с висшия мениджърски екип на клуба, защото след десет години в Борусия, включително пет в треньорския щаб и две и половина като старши треньор, смятам, че новата ера на клуба трябва да започне с нов човек на тъчлинията. Близките ми знаят, че това беше много трудно решение за мен, но след интензивни дискусии основното ми усещане не се промени. Пожелавам всичко най-добро на Борусия (Дортмунд) и това не е сбогом, ще се видим скоро!", добави Терзич. 

"Един Терзич свърши изключителна работа през времето си в Борусия и ние всички му дължим огромна благодарност. С Един винаги ще останем приятели", каза изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоахим Вацке.

„Един Терзич е мой доверен колега от много години, като треньор в школата, технически директор и наскоро като главен треньор. Във всяка роля той виждаше като привилегия да работи за този клуб. Многото дискусии, които проведохме напоследък, отново изясниха любовта и страстта на Един към Борусия и той винаги ще бъде фен на Борусия и част от семейството ни”, коментира спортният директор на клуба Ларс Рикен. 

"Един е човек на Борусия докрай. Той е фантастичен, много искрен човек и винаги е давал 100% за Борусия. Преживели сме много заедно и наистина ми беше приятно да работя с Един, за да постигнем целите си. Той винаги ще бъде свързван с нашите успехи през последните няколко години и съм сигурен, че ще се видим отново. Сега Един ще следва собствения си път", добави спортният директор Себастиан Кел.