РБ Лайпциг и Айнтрахт (Франкфурт) загубиха точки за претенциите си за място в Европа, а Унион (Берлин) постигна важна победа за оцеляване в Бундеслигата в драматична среща с Волфсбург.

РБ Лайпциг трябваше да се задоволи с 2:2 при гостуването на Аугсбург, но Лоис Опенда пропусна късна дузпа и по този начин лиши тима си от победа. Айнтрахт (Франкфурт) завърши пък 1:1 с Бохум. Унион трябваше да доиграва мача си 35 минути след края на останалите, тъй като феновете прекъснаха мача с хвърлени на тенис-топки но терена. 22 минути беше продължението на първото полувреме поради тази причина и в последната му домакините стигнаха до успеха.

РБ Лайпциг изоставаше в 35-ата минута при гостуването на Аугсбург, но само 4 по-късно Опенда изравни с глава след подаване на Давид Раум, заличавайки попадението на Филип Тийц. За Опенда това е гол номер 15 от началото на сезона. Бенямин Шешко с глава изведе Биковете напред в 7-ата минута на втората част благодарение на чудесна индивидуална атака на Дани Олмо, но Ермедин Демирович изравни за 2:2 осем по-късно. Малко преди да стане равенство за втори път, Дани Олмо вкара за евентуално 1:3, но съдиите маркираха засада.

Десет минути преди края вратарят на домакините Фин Дамен спаси дузпа, бита от Опенда и отказа РБ Лайпциг от победата. Така след 21 мача гостите имат 37 точки и се нареждат на 5-о място в класирането, на 3 след Борусия (Дортмунд). Аугсбург е 11-и с 23.

Във Франкфурт местният тим излезе напред в 14-ата минута с гол на Омар Мармуш, който се завърна след провала на Египет на турнира за Купата на Африканските нации. Гостите изравниха само след 4 минути малко щастливо. Удар на Мориц Брозчински рикошира в тялото на бранител и подлъга вратаря Йенс Граал, сменил под рамката малко преди началото на мача титулярния страж Кевин Трап.

Гостуващият новак Хайденхайм пък помрачи 125-годишнитата и празниците по този повод на Вердер (Бремен), след като ги победи с 2:1.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!