Една от звездите на РазенБалшпорт Лайпциг Оливър Бърк първи от всички в клуба заговори за спечелване на шампионската титла в германската Бундеслига и детрониране на Байерн. 19-годишният шотландски нападател е рекордна покупка на тима от Източна Германия, който плати за него 15 милиона евро на втородивизионния английски Нотингам.

„Искам да спечеля Бундеслигата и искам тази титла да я взема с РБ Лайпциг. Защо не? Ние имаме играчите, имаме качеството, имаме великолепен тим. Няма причина да не бихме могли да го направим”, сподели Бърк през английската телевизия Sky Sports News HQ.

Новакът в немския елит РБ Лайпциг няма загуба от началото на сезона (7 победи и 3 равенства) и е втори във временното класиране с равни точки с лидера Байерн, отстъпвайки му само по голова разлика.

„Естествено, че е добре да сме на позиция за участие в Шампионската лига, но ние приемаме всеки мач, както дойде. Продължаваме да работим усърдно и така ще постигнем целта си”, допълва шотландецът, чиято лична цел е шампионската титла.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА