Шампионът Байерн спечели трудно с 3:1 при визитата си на Фрайбург в мач от 16-ия кръг на германската Бундеслига и излезе на трета позиция във временното класиране. Два от головете на баварците паднаха в добавеното време. Роберт Левандовски (16) ги изведе напред в резултата след асистенция на Дейвис, а Винченцо Грифо (58) изравни след пас на Хаберер, а в края брайзгауци не се бяха окопали в защита и дори търсеха усилено победата. Появилият се като резерва Джошуа Циркци (90+2) спаси баварците от издънка, а в последните секунди асистиралият му Серж Гнабри (90+5) оформи крайния резултат. Така грандът от Мюнхен излезе трети с 30 точки и по-добра голова разлика от четвъртия Борусия (Дортмунд), изоставайки на 4 точки от лидерите РБ Лайпциг и Борусия (Мьонхенгладбах). Фрайбург е шести с 25 точки.

По същото време Мьонхенгладбах срази у дома последния Падерборн с 2:0 и се изравни по точки с лидера РазенБалшпорт Лайпциг. Аласан Плеа (46) и асистиралият му Ларс Щиндъл (67-дузпа) донесоха успеха за „жребчетата“, които имат 34 точки и отстъпват само по голова разлика на „червените бикове“. Падерборн е на дъното с едва 9 точки.

Айнтрахт (Франкфурт) изтърва два гола аванс и загуби от гостуващия Кьолн с 2:4 в страхотно зрелище. Хинтерегер (6) и Гонсало Пасиенсия (30) вкараха попаденията за „орлите“, които обаче допуснаха пълен обрат. Хектор (44) намали, а Борнау (72) изравни. Дрекслер (81) направи пълния обрат, а Якобс (90+4) в последните секунди затвърди успеха на „козлите“, които напуснаха зоната на изпадащите и вече са 15-и с 14 точки и по-добра голова разлика от 16-ия Вердер. Айнтрахт е 12-и с 18 точки.

Волфсбург и Шалке 04 пък завършиха 1:1 на „Фолксваген Арена“. Гостите от Гелзенкирхен поведоха с гол на Озна Кабак (51), но „вълците“ се добраха до точката след попадение на Кевин Мбабу (82). След хикса Волфсбург е осми с 24 точки, а „миньорите“ заемат пета позиция с 29 точки и са само на точка зад Байерн и Борусия (Дортмунд).

По-рано през деня Херта шокира Байер с 1:0 в Леверкузен. Карим Рекик (64) вкара гола за водения от Юрген Клинсман тим. Така „старата дама“ от Берлин записа втора поредна победа и се изкачи до 13-о място с 18 точки. „Аспирините“ са седми с 25 точки.