ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Борусия (Дортмунд) се сгромоляса в последния 34-и кръг на Бундеслигата, завършвайки 2:2 в домакинството си на Майнц 05. В същото време големият конкурент Байерн победи Кьолн с 2:1 и спечели шампионската титла за 11-ти пореден път и общо 32-ри.

Баварците и "жълто-черните" завършиха с равни точки - по 71, но Борусия е с по-лоша голова разлика.

 200 лв Начален Бонус Спорт!

Домакините стартираха срещата на "Сигнал Идуна Парк" с повече атаки и още в четвъртата минута Мариус Волф подаде на Дониел Мален, той финтира двама съперникови футболисти и стреля към долния ляв ъгъл, но покрай вратата. Три минути по-късно Юлиан Брандт центрира от корнер, на далечната греда Никлас Зюле стреля, но Фин Дамиен улови.

Четвърт час след началото Майнц шокира Борусия. Едмилсон Фернандес центрира от ъглов удар на първа греда, където Андреас Ханке-Олсен бе изпуснат и с глава матира Грегор Кобел - 0:1.

Две минути след това Доминик Кор спъна Рафаел Герейро в наказателното поле и след разглеждане с ВАР Борусия получи дузпа. Себастиен Алер изпълни 11-метровия наказателен удар, но Дамен спаси.

Кошмарът за Дортмунд не спря дотук. В 24-ата минута Джи-Сун Ли намери Карим Онисиво в наказателното поле, той бе забравен от Емре Джан и Матс Хумелс, стреля с глава, Кобел опита с върха на пръстите си да избие, но неуспешно и с помощта на десния страничен стълб топката влезе във вратата – 0:2!

В 34-ата минута Брандт получи пас в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но вратарят спаси. В 43-ата минута Рафаел Герейро пробва техничен удар в далечния ъгъл, но над вратата.

В добавеното време на първата част Дониел Мален засече центриране на далечна греда с глава, но топката срещна левия страничен стълб.

Две минути след началото на второто полувреме Джа-Сун Лий стреля слабо в ръцете на Грегор Кобел. В 57-ата минута удае на Карим Онисиво пое пас в наказателното поле и стреля, но в левия страничен стълб.

В 59-ата минута Юсуфа Мукоко сервира топката на Себастиен Алер с прецизно центриране, той се измъкна и шутира, но покрай левия страничен стълб.

В 69-ата минута минута Джовани Рейна демонстрира страхотен поглед върху играта, намирайки Рафаел Герейро в наказателното поле, а португалецът хладнокръвно оплете топката в мрежата – 1:2!

Шест минути по-късно Марко Ройс получи центриране, стреля с глава, но над вратата. В 84-ата минута Матс Хумелс пропиля златна възможност, засичайки центриране от свободен удар с глава, но встрани.

Дълбоко в добавеното време на срещата Себастиен Алер прати топката във вратата на Майнц, но попадението не бе признато заради засада.

Никлас Зюле все пак успя да се разпише секунди след това за 2:2, след като отправи диагонален удар към долния десен ъгъл и с помощта на рикошет излъга вратаря, но това бе недостатъчно и в Дортмунд бяха разплакани, а титлата отново е за Байерн.


КЬОЛН - БАЙЕРН 1:2
0:1 Кингсли Коман (8), 1:1 Деян Любичич (81-дузпа), 1:2 Джамал Мусиала (89)

БОРУСИЯ (Дортмунд) - МАЙНЦ 05 2:2
0:1 Андреас Хаке-Олсен (15), 0:2 Карим Онисиво (24), 1:2 Рафаел Герейро (69), 2:2 Никлас Зюле (90+6)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК! 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!