ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Байерн е шампион на Германия за единадесета поредна година. Последният кръг в Бундеслигата предложи страхотни емоции и обрати, които определено не са за хора със слаби сърца. Баварците успяха да завоюват 32-ата си титла по голова разлика, след като заедно с Борусия завършиха с по 71 точки. Новият-стар шампион е с 92:38 (+54 гола), а "жълто-черните" с 83:44 (+39).

Байерн постигна победа с 2:1 при гостуването на Кьолн и се надяваше на издънка на големия съперник в домакинството му на Майнц. Борусия се нуждаше от трите точки на всяка цена, но се сгромоляса за ужас на верните си фенове - 2:2. "Жълто-черните" дори бяха на път да загубят, но в шестата минута на добавеното време вкараха изравнително попадение. 

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Мачът в Кьолн стартира перфектно за баварците, които поведоха още в осмата минута. Лерой Сане проби през центъра и комбинира с Кингсли Коман. Той навлезе към вътрешността и със страхотен удар по диагонала порази целта. Вратарят Марвин Швебе нямаше никакъв шанс да се намеси.

В 19-ата минута късметът покри „козлите“. Коман центрира, а Томас Мюлер засече с глава, но топката срещна гредата.

В 40-ата минута Кьолн имаше претенции за дузпа заради игра с ръка на Райън Гравенберх. Главният рефер Свен Яблонски подмина ситуацията. Намеси се и ВАР, но се оказа, че няма основания за 11-метров наказателен удар.

Малко преди почивката Лерой Сане получи подаване от Коман и стреля над вратата на Швебе. Секунди след това Байерн вкара, но попадението не беше зачетено. Сане и Серж Гнабри комбинираха, десетката на Байерн прати топката във вратата. След намеса на ВАР Яблонски отмени гола, тъй като прецени, че Сане си е помогнал с ръка.

Час игра след началото Ян Зомер направи страхотно спасяване. Флориан Кайнц центрира към Дейви Зелке. Швейцарският национал реагира страхотно и отрази топката, която влизаше под напречната греда.

В 70-ата минута Сане проби през центъра и стреля, топката се отби от бранител. Вратарят Швебе не внимаваше и това даде шанс на Гнабри. Той опита да подаде на Нусаир Музрауи, но мароканецът беше изпреварен от Швебе. Десет минути по-късно при центриране в наказателното поле на Байерн топката срещна ръката на Серж Гнабри. Яблонски даде знак играта да продължи, но след намеса на ВАР беше отсъдена дузпа. Зад топката застана Деян Любичич, в 81-ата минута прати Зомер в обратния ъгъл - 1:1.

В този момент титлата отиваше в Дортмунд. Не така обаче мислеха баварците, които се хвърлиха в мощни атаки, търсейки победното попадение. Големият герой стана Джамал Мусиала, който вкара в 89-ата минута. Резервата получи подаване от Гнабри и преодоля вратаря за крайното 2:1 за баварците.

При този развой на мача в Кьолн единствено победа на Борусия (Дортмунд) срещу Майнц 05 можеше да отнеме титлата от ръцете на Байерн. Това не се случи и шампион за поредна година са баварците.

КЬОЛН - БАЙЕРН 1:2
0:1 Кингсли Коман (8), 1:1 Деян Любичич (81-дузпа), 1:2 Джамал Мусиала (89)

БОРУСИЯ (Дортмунд) - МАЙНЦ 05 2:2
0:1 Андреас Хаке-Олсен (15), 0:2 Карим Онисиво (24), 1:2 Рафаел Герейро (69), 2:2 Никлас Зюле (90+6)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК! 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!