Бившият испански национал Шаби Алонсо разкри за какво съжалява във впечатляващата си състезателна кариера, на която ще сложи край тази събота в домакинството на Байерн срещу Фрайбург от последния 34-и кръг на германската Бундеслига. 35-годишният дефанзивен халф има почти 700 мача като професионалист.

„С Реал Сосиедад бяхме само на една победа от титлата в Испания през сезон 2002/03. С Ливърпул също бяхме много близо до шампионската титла, а с Байерн бяхме много близо до спечелване на Шампионската лига”, съжалява Алонсо за тези пропуснати трофеи с клубовете, за които е играл.

„Може би щеше да е твърде много, твърде перфектно, aко човек може да говори тук за това, за какво може да се съжалява. Така е във футбола. Когато погледна назад, мога да бъда щастлив, че съм направил това, което съм искал”, допълва Алонсо пред Times.

В своята кариера испанецът има една световна и две европейски титли с националния тим на родината си, два триумфа в Шампионската лига с Ливърпул и Реал (Мадрид), една титла в Примера дивисион и три в германската Бундеслига.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА