Председателят на Борда на директорите и изпълнителен директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге удължи договора си с клуба до 2021 година, а предишният му контракт изтича в края на следващата година. Така отпада вариантът той да замени Ули Хьонес, който вероятно ще запази поста си на президент още четири години. 

"В последните 16 години Румениге впечатляващо демонстрира качествата си и ние сме сигурни, че той е човекът, който ще донесе още успехи в предстоящите сезони. Карл-Хайнц ни преведе през много трудности и препятствия и ни направи шампиони толкова много години подред“, заяви Хьонес.

Румениге е председател на Борда на директорите от 2002 година, а преди това 11 години беше вицепрезидент. Като футболист той има 10 сезона при баварците, откупили го от Борусия (Мьонхенгладбах). Със 162 гола за 310 срещи в Бундеслигата той е вторият най-добър реализатор в историята на клуба след Герд Мюлер (398 гола), а за националния отбор на Германия има 95 мача и 45 попадения.

"Ние направихме един стабилен Байерн, който от гледна точка на спорта и на финансите е сериозна сила в Европа. Най-важната цел пред нас сега е да останем в групата на най-успешните европейски отбори и да се придвижим още по-нагоре при фаворитите в Шампионската лига”, сподели Румениге.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19