Има вариант следващият сезон в Бундеслигата да стартира без Байерн (Мюнхен) и още няколко тима, съобщава Sport 1. Планът на Германската футболна лига е първенството да започне на 11 септември.

Това обаче може да се окаже прекалено рано за баварците, РБ (Лайпциг), Байер (Леверкузен), Волфсбург или дори Айнтрахт (Франкфурт), които все още участват в Шампионската лига и Лига Европа. Въпросните две надпревари ще бъдат доиграни през август, а в Германия искат съответните тимове да имат около месец почивка преди началото на новия сезон.

Това означава, че ако някои от споменатите отбори стигнат до финалите в Лига Европа (21 август) или Шампионската лига (23 агвуст), то те няма да има как да започнат в Бундеслигата още от първия кръг на 11 септември. Това важи и за класиране на полуфиналите, които са насрочени за 16/17 и 18/19 август. Предвижда се техните срещи от първия кръг в Бундеслигата да бъдат отложени.

Лайпциг вече се класира за четвъртфиналите в ШЛ, а почти сигурно и Байерн ще играе на тях. Леверкузен също е с огромни шансове да продължи към въпросната фаза в ЛЕ, докато Волфсбург и Айнтрахт записаха загуби в първите си осминафинали.