Байерн спря серия от три мача без победа във всички турнири (равенство и две поредни загуби), след като надви трудно у дома Байер (Леверкузен) с 2:1 в среща от 12-ия кръг на германската Бундеслига и съкрати аванса на лидера РБ Лайпциг отново на 3 точки.

През първата част Байерн разиграваше повече топката, а „аспирините” разчитаха на контраатаки. Играта на баварците отново не спореше, но въпреки това в 30-ата минута те поведоха след гол с глава на Тиаго Алкантара. Радостта на домакините обаче бе твърде кратка, тъй като пет минути по-късно Хакан Чалханоглу бе изведен от Юлиан Брандт и изравни от малък ъгъл.

След почивката футболистите на Карло Анчелоти поведоха в 56-ата минута, когато Йошуа Кимих центрира от корнер, а централният защитник Матс Хумелс се разписа с глава за 2:1. Постепенно гостите опитаха да установят натиск в търсене на изравнителен гол, но бранителите на домакините се справяха с успех при всяка една атака на Леверкузен. При една от контраатаките на Байерн Дъглас Коста пропусна сам срещу вратаря Бернд Лено. В 80-ата минута Хавертц от гостите опита силен шут от далечна дистанция, но Мануел Нойер спаси. Две минути домакините допуснаха фатална грешка в отбрана и Кевин Фоланд се опита да прехвърли излезлия напред Мануел Нойер, след което не успя да застигне топката и тя излезе в аут.

Байерн бе неузнаваемо слаб в заключителните минути и играчите на Анчелоти се отбраняваха като опълченци. В 85-ата минута удар и на Кевин Кампъл премина застрашително покрай вратата на домакините. В последните секунди на добавеното време Хакан Чалханоглу шутира от пряк свободен удар, но право в ръцете на Мануел Нойер.

След победата си Байерн събра 27 точки съкрати разликата с лидера РБ Лайоциг на 3 точки. Байер (Леверкузен) е девети с 16 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА