Лоши новини за Байер (Леверкузен) и Хакан Чалханоглу пристигнаха от Лозана, където Спортният арбитражен съд потвърди наказанието от ФИФА от януари миналата година за четири месеца. Така роденият в германския град Манхайм 22-годишен турски национал няма да е на разположение на треньора на „аспирините” Рогер Шмид до края на сезона.

Чалханоглу имаше спор с Трабзонспор дали е прекратил незаконно договора си през 2011 година, когато все още е малотелен, за да премине в Карлсруе, а по-късно и да продължи кариерата си в Хамбургер. През 2013 година Трабзонспор сезира ФИФА и поиска компенсация, а молбата на турския клуб беше уважена. След това Чалханоглу обжалва в съда в Лозана, но сега вече няма право да го прави. Към спрените състезателните права върви и глоба от 100 хиляди евро.

"Съжаляваме за това решение, което в никакъв случай не може да бъде отменено. Това е тежък удар за Хакан, но и за нас. Въпреки че Байер (Леверкузен) няма никакво отношение, ние също сме тежко наказани. Ще ни липсва важен играч в решителната част от сезона", заяви спортният директор на клуба Руди Фьолер.

Чалханоглу, който премина от Хамбургер в Байер (Леверкузен) през 2014 година за 14,5 милиона евро, вкара през настоящия сезон 6 гола в 15 участия и асистира за други 5 попадения на „аспирините”.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА