Вердер срази гостуващия Херта с 2:0 в среща от 31-ия кръг на германската Бундеслига и вече поглежда към евентуално участие в Лига Европа. Тимът от Бремен затвърди чудесната си форма с пета поредна домакинска победа, постигната след голове на Фин Бартелс (9) и Макс Крузе (15), като двамата си асистираха един на друг за попаденията. Така Вердер събра 45 точки и излезе на шеста позиция, даваща право на участие в Лига Европа. Херта е на пето място с 46 точки.

Борусия (Мьонхенгладбах) също не губи надежди за участие в евротурнирите след успеха си с 2:1 при визитата на Майнц 05. Капитанът Ларс Щиндъл (31) и асистиралият му Нико Шулц (46) бяха точки за победата на „жребчетата”, които са девети с 42 точки и само на три зад шестия Вердер. Японецът Йошинори Муто (89) пък се разписа за Майнц 05, който е 13-и с 33 точки и има само 4 точки аванс пред зоната на изпадащите.

Последният Дармщад пък не се предава и разби гостуващия Фрайбург с 3:0. Феликс Плате (22), Жером Гондорф (45) и Свен Шишлок (65) донесоха трите точки за „лилиите”, които остават последни с 24 точки, но въпреки това имат теоретични шансове за спасение до края на сезона. Фрайбург е седми с 44 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА