Волфсбург победи у дома шокиралия Байерн преди седмица Майнц с 3:0 в последната среща от 30-ия кръг в Бундеслигата и го измести във временното класиране класирането. Четири мача преди края "вълците" са 7-и в таблицата и следователно там, където искат да бъдат поне след края на сезона. Текущото място в таблицата би било достатъчно за участие в Лигата на конференциите, ако Фрайбург или РБ Лайпциг, а не Айнтрахт (Франкфурт) или Щутгарт, спечелят Купата на Германия. Двубоят с Майнц, който преди това беше непобеден десет пъти поред, беше изненадващо лесен за футболистите на Нико Ковач.

Още в първия четвърт час домакините водеха с 2:0, след като най-напред Йонас Винд откри резултата в 5-ата минута, а Себастиан Борнаув удвои в 13-ата. Винд даде преднина на своите след комбинация и хубаво подаване на Матиас Сванберг, после прехвърли вратаря Робин Центнер, за да направи 1:0. Датчанинът вкара гол в Бундеслигата за първи път от 24 януари, когато се разписа за 5:0 срещу Херта.

Борнаув пък удвои преднината с глава, засичайки центриране от фланга на Патрик Вимер. В 28-ата минута Винд направи 3:0, този път след отлична игра на Ридле Баку, който пусна топката в малкото наказателно поле. До края на първата част вратарят Кун Кастеелс спаси с крак удар на Карим Онисимо и така остави сериозната преднина на своите. Гостите опитаха да се върнат в мача през второто полувреме, но не им се получиха атаките.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!