Волфсбург шокира у дома 10 от Шалке 04 с гол в добавеното време и го надви с 2:1 на старта на новия сезон в германската Бундеслига. Гостите започнаха по-активно, но въпреки това първи инкасираха гол. В 33-ата минута Джон Брукс изведе „вълците“ напред в резултата след асистенция на Максимилиан Арнолд. „Вълците“ задържаха аванса си до 85-ата минута, когато Набил Бенталеб реализира от дузпа за 1:1. Двайсет минути по-рано неговият съотборник Матия Настасич бе получил червен картон и „миньорите“ завършиха мача в намален състав. Дълбоко в добавеното време резервата Даниел Гинчек (90+4) донесе трите точки за тима от града на Фолксваген.

Херта също започна сезона с победа, след като успя да излъже на свой терен новака този сезон Нюрнберг с 1:0. Единствения гол в срещата падна в 27-ата минута, когато Ведад Ибишевич се разписа след асистенция на Валентино Ладзаро. В 84-ата минута шведският нападател Микаел Ишак можеше да донесе точка за франките, но пропусна да се разпише от дузпа.

Фрайбург пък загуби от гостуващия Айнтрахт (Франкфурт) с 0:2. Носителят на Купата на Германия отпадна още на старта на турнира преди седмица, но сега започна сезона в Бундеслигата с успех след попадения на Николай Мюлер (10) и асистиралия му Себастиен Халер (82), възползвал се за своя гол от пас на Де Гузман.

Другият новак този сезон Фортуна (Дюселдорф)  допусна обрат у дома и загуби от Аугсбург с 1:2. Бенито Раман (39) даде аванс на домакините след асистенция на Цимерман. След почивката гостите от Бавария стигнаха до трите точки след попадения на Мартин Хинтерегер (57) след подаване на Шмид и Андре Хан (76) след пас на Рихтер.

Първото равенство за новия сезон се получи в Бремен, където местният Вердер завърши 1:1 с гостуващия Хановер 96. Тимът от Долна Саксония поведе с попадение на Хендрик Вейдандт (76) след пас на Ихлас Бебу, а Теодор Гебре Селасие (85) изравни след асистенция на Милот Рашица.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА - ТУК