Възпоменателна церемония за един от най-добрите футболисти за всички времена - Франц Бекенбуер, се проведе на стадион "Алиан Арена", където играе родния му отбор. Тя беше посетена от голям брой политически, обществени и спортни фигури от целия свят. На стадиона присъстваха и много фенове на клуба.

Изпълняващият функциите президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов бе специален гост на възпоменанието в памет на великия германски футболист, треньор и функционер.

"Не се сбогуваме само с футболист от световна класа. Ние си казваме „сбогом“ с една велика личност. Той ни вдъхновяваше. Неговата честност, приятелство и отношение бяха в съответствие с неговите футболни умения. Благодаря ти, Франц, благодаря за всичко“, каза президентът на Байерн – Франк-Валтер Щайнмайер.

Съотборниците на Бекенбауер, с които спечели Световната купа през 1970-а година, бяха сред хората, които положиха цветя в знак на почит. Цветя поднесе и Лотар Матеус, който изведе като играч Германия до титлата световен шампион 20 години по-късно. Именно тогава Бекенбауер пък е селекционер на Бундестима.