Борусия (Дортмунд) ще представи досегашния наставник на Аякс Петер Бос за свой нов старши треньор официално утре, съобщава „Билд”. 53-годишният специалист ще замени на поста Томас Тухел, който беше освободен миналата седмица.

Вестфалци искаха да привлекат швейцареца Люсиен Фавър, извел Ница до бронзовите медали във френската Лига 1. Босовете на френския тим обаче категорично отказаха да водят каквито и да е преговори с оглед предстоящото участие в Шампионската лига.

Очаква се Борусия да плати около 5 милиона евро обезщетение на Аякс, който под ръководството на Бос стигна до финала в Лига Еропа, но го загуби с 0:2 от Манчестър Юнайтед в шведската столица Стокхолм.

В своята треньорска кариера Петер Бос е водил Апелдорн, Де Граафшап, Хераклес и Витес в Холандия, както и израелския гранд Макаби (Тел Авив) до лятото на 2016 година. Той е бил и технически директор на актуалния холандски шампион Фейенорд от 2006 до 2009 година.

Петер Бос говори свободно немски. В края на кариерата си дори игра за Ханза (Росток) през пролетта на 1998 година, като участва в 14 мача и не вкара нито един гол.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА